سیستم پس کشیده چسبیده
در سال های اخیر با توجه به نیازهای معماری ساختمانها همچون ایجاد دهانههای بلند، ستون گذاری نامنظم، حذف آویز تیرها و … گزینه پیش تنیدگی وارد عرصه ساخت و ساز شد و در کنار زیبایی معماری، باعث کاهش هزینههای ساخت، سرعت اجرای بالا سازه و سهولت اجرای تاسیسات ساختمانی شده است. در کشور ما با توجه به امکانات موجود مناسب در صنعت ساختمان سازی میتوان از امتیازات این تکنولوژی بهرمند گردید. در اکثر کشورها این سیستم در ساختمانهای زیر به کار گرفته شده است:
ساختمانهای بلند مرتبه
ساختمان های اداری و مسکونی
هتلها، بیمارستانها
پارکینگ های طبقاتی
مراکز آموزشی و فرهنگی، آمفی تئاترها
مراکز درمانی و بهداشتی
مراکز تجاری
سالنها و انبارهای صنعتی
سالنهای ورزشی و استادیوم ها
کفهای صنعتی
ساختمانهای خاص همچون بناهای یادبود، پروژه های انبوه سازی، مخازن زمینی و هوایی آب و سوخت، فرودگاهها، پلها و مراکز هستهای، سیلوها
علاوه بر کاربردهای مختلف پیش تنیدگی در ساختمان و صنعت عمران، از مزایای آن جهت اجرای سازههای خاص و خدمات ویژه مهندسی استفاذه های فراوانی می شود که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره نمود:
مقاوم سازی های موجود (بخصوص در مناطق زلزله خیز)
مهار خاک (نیلینگ)
بالا بردن سازه های سنگین ((heavy-lifting
اجرای سازه های ویژه نظیر اسکله ها و …
مرکز تجاری گلکسی، آبادان، سیستم چسبیده و بدون مش کف
این شرکت در راستای اجرای صحیح این سیستم و در جهت رشد و گسترش این تکنولوژی روزآمد سازه ای خدمات زیر را به کارفرمایان محترم ارائه می نماید:
تهیه طرح اولیه و ارائه سیستم سازه ای مناسب
برآورد قیمت و مقایسه با سیستم های مشابه و متداول
تحلیل و طراحی سازه و تهیه نقشه های اجرایی کامل
تحلیل و طراحی سقف پیش تنیده بر اساس آیین نامه های معتبر به کمک نرم افزار تخصصی ADAPT و RAM CONCEPT
تامین مصالح پیش تنیدگی
اجرای سقف های پیش تنیده
نظارت و کنترل بر اجرای پیش تنیدگی
برای این امر بخش پیش تنیدگی شرکت گروههای زیر را در بر دارد:
بخش فنی و طراحی
مهندسان بخش فنی و طراحی با بررسی شرایط و نیازهای پروژه و با استفاده از امکانات نرم افزاری و سخت افزاری، گزارش توجیهی فنی-اقتصادی طرح را تهیه نموده و پس از تایید کارفرما، طراحی نهایی را انجام داده و به همراه کلیه مدارک فنی، محاسباتی و نقشههای اجرایی با کیفیت و جزئیات دقیق، مطابق آییننامه های بین المللی در اختیار کارفرمایان قرار میدهد.
بخش اجرایی
با توجه به تخصصی بودن اجرای سیستم پیش تنیدگی، این بخش متشکل از کادر فنی- اجرایی بوده که مسئولیت نصب و کشش کابلهای پیشتنیدگی را بر عهده دارند، این بخش زیر نظر دفتر فنی شرکت انجام وظیفه نموده و در خصوص اجرای صحیح پیشتنیدگی، آموزشهای لازم به آنان ارایه شده است و تکنسینها دارای حداقل 5 سال سابقه در این زمینه می باشند. به علت نیاز این سقفها به اجرای دقیق، در کلیه مراحل پیشتنیدگی کنترلهای لازم بر اجرای صحیح پیش تنیدگی توسط دفتر فنی صورت میپذیرد.
بخش بازرسی و نظارت
این بخش متشکل از کارشناسان متخصصی است که مسئولیت بازرسی پروژهها، کنترل فنی و نظارت بر حسن اجرای کار را بر عهده دارند. اجرای دقیق نقشهها، رعایت کلیه ضوابط آییننامه ها و جزییات اجرایی در پروژهها بر عهده این بخش میباشد.
بخش پشتیبانی
با توجه به ویژگیهای خاص تجهیزات و ماشین آلات پیشتنیدگی این بخش مسئولیت تهیه، تامین، تعمیر، نگهداری و همچنین کالیبراسیون این نوع اقلام را بر عهده دارد.
چشم انداز شرکت تبديل شدن به شرکت برتر مجری پیش تنیدگی در زمينه پروژه هاي خاص، طراحي و اجرای بهينه سازهها و ارايه روشهاي نوين، اقتصادي و عملي براي کارهاي صعب الاجرا با رعایت استانداردهاي والاي اخلاقي، صداقت و اطمينان از رضايت کارفرمايان می باشد. با آگاهی بیشتر کارفرمایان و سرمایهگذاران، معمارها و مهندسین مشاور امید آن میرود این تکنولوژی جایگاه شایسته خود را در صنعت ساخت و ساز کشور بدست آورد.
پس کشیدگی (POST TENSION)
در این روش کابلها پس از گیرش بتن و کسب مقاومت اولیه مناسب کشیده می شوند. این روش در اکثر پروژه های ساختمانی کاربرد دارد. ابتدا قالب بندی و آرماتوربندی مورد نیاز صورت میپذیرد و در مسیرهایی که از محاسبات استخراج میشوند غلافهای پلاستیکی یا فلزی قرار میگیرد. کابلها از داخل این غلافها به گونهای عبور می کنند که پس از گیرش بتن امکان حرکت در تمام مسیر را خواهند داشت. سپس عملیات بتنریزی به صورت درجا انجام شده و بتن پیرامون غلافها را کاملا محصور مینماید. پس از گیرش بتن که معمولا 7 روز طول میکشد، عملیات کشش توسط جکهای هیدرولیکی انجام گردیده و نیروی اعمال شده توسط گیره که قبلا در بتن جایگذاری شده به بتن منتقل میگردد. مقاومت نهایی کششی کابلهای متداول برابر 18600 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع می باشد.
مزایای پیش تنیدگی در ساخت دالهای تخت
4-1-امکان ایجاد دهانه های بزرگتر با افزایش فواصل بین ستونها
مهمترین ویژگی بتن پیش تنیده به دلیل متعادل نمودن تمام یا درصدی از بارهای ثقلی، افزایش دهانه مفید میباشد به گونه ای که دهانه های تا مرز 12 متر بدون تیر کاملا قابل اجرا و اقتصادی میباشند. این ویژگی در ساختمانهای مسکونی سبب تامین پارکینگ و سهولت مسیر حرکتی آن، در طبقات آرایش سادهتر پلانها بدون ستون مزاحم، در ساختمانهای اداری امکان ایجاد فضاهای کاملا باز (Open Office)، در پارکینگهای طبقاتی امکان تامین پارکینگ بیشتر، در پروژههای ساختمانی انبوه سازی امکان آرایش پلانهای متنوع، در مراکز خرید و هتلها انعطاف پلان خواهد شد و نهایتا در پروژه های مختلف امکانات بسیاری در دسترس کارفرمایان پروژه قرار می دهد.

ایجاد دهانه های بزرگ در سیستم پیش تنیده (پروژه روشا، 34000 متر مربع، نیاوران تهران)
4-2-کاهش ضخامت سقف و وزن سازه
به دلیل تحت فشار بودن بتن عملا از مقطع بتنی با کارایی بالاتر استفاده میشود، به همین دلیل میتوان ضخامت دال بتنی را با استفاده از این روش تا 30 درصد نسبت به دال بتنی معمولی کاهش داد. کاهش ضخامت بتن دال مستقیما بر ارتفاع کل ساختمان اثر دارد. در مناطقی که قید محدودکننده ارتفاع و یا ضوابط مربوط به هرم مطرح است میتوان طبقات بیشتری احداث نمود و یا ارتفاع سازههایی که در خاک مدفون هستند را کمتر کرده و از حجم عملیات خاکبرداری کاست. همچنین در پارکینگهای طبقاتی از طول رمپ مسیرها کاسته شده به فضای مفید پارکینگ افزوده میگردد. علاوه بر مزایای فوق کاهش ضخامت سقف باعث کاهش وزن سازه گردیده که به طبع آن المانهای باربر سازه مانند ستونها و دیوارها نیز برای وزن کاهش یافته محاسبه میشوند. باتوجه به کمتر شدن مقدار وزن سازه و همچنین کاهش ارتفاع ساختمان (کاهش در بازوی لنگر واژگونی) نیروی زلزله اعمال شده به سازه کاهش یافته و در مجموع سیستم عملکرد مطلوبتری در مقابل نیروهای زلزله خواهد داشت.
4-3- سطح زیرین دال به صورت تخت
مطابق آییننامه زلزله ایران در صورت استفاده از دیوار برشی، با استفاده تکنیک پیشتنیدگی امکان حذف کامل تیرها در ساختمانهای تا 16 طبقه با ارتفاع 50 متر از سطح زمین وجود دارد. در ساختمانهای بلندتر که نیاز به سیستم مقاوم جانبی دوگانه الزامی است نیز میتوان از ترکیب دیوارهای برشی و قاب پیرامونی بهره جست.
با حذف آویز تیرها تعبیه شبکههای تاسیساتی در زیر سقف به راحتی انجام میشود و عملیات نازککاری و ایجاد سقف کاذب برای مدفون کردن تیرهایی که به لحاظ معماری باید پوشیده شوند حذف خواهد گردید.
در سیستمهای پسکشیده ارتفاع تیرها که در ساختمانهای معمولی حداقل به 50 سانتیمتر میرسند به حدود 20 سانتیمتر کاهش یافته و بنابراین در هر طبقه از ساختمان امکان حدود 10 درصد صرفه جویی در ارتفاع وجود دارد.

کاهش ضخامت دال در سیستم پیش تنیده (پروژه لوتوس، خیابان دربندی تهران)
4-4-انعطاف بیشتر در پلان
به دلیل ماهیت در جا بودن عملیات پس کشیدگی و نیز قابلیت نصب کابلها در پلان و ارتفاع به صورت منحنی میتوان هرگونه شکل در پلان ایجاد نمود. ساخت پلانهای خاص نظیر بیضی، دایره، قطعاتی از منحنی، ترکیب خطوط صاف و منحنی کاملا میسر بوده و طراح قادر خواهد بود تا طراحی با استفاده از عناصر معماری مدرن را به سادگی ارائه دهد.
به جهت امکان حرکت کابلها در پلان، الزامی به هم امتداد بودن ستونها نبوده و قابلیت ستونگذاری در محلهای دلخواه (نه الزاما روی محورهای از پیش تعیین شده) را به طراح میدهد. ایجاد کنسولهای نسبتا بلند و اجرای لبه دال به اشکال دلخواه منحنی از دیگر مزایای شاخص این سیستم می باشد.

انعطاف در ایجاد پلانهای منحنی در سیستم پیش تنیده (ویلای آقای وظیفه خواه در لواسان تهران)
4-5-کنترل ترک، تغییر شکل و افزایش دوام سازه
در دال پیشتنیده به علت تحت فشار قرار گرفتن بتن در دو راستای عمود بر هم ترکهای جزئی پس کشیده شدن استرندها حذف گردیده و عوامل مخرب به داخل بتن کمتر نفوذ مینمایند. لذا در مناطق با خطر خوردگی بالا (نظیر سواحل شمالی و جنوبی کشور) سازه اصولا از دوام بالاتری برخوردار بوده و به عنوان یکی از راه حلهای عملی توصیه میشود. هم چنین به دلیل نحوه خاص قرارگیری استرند در بتن و ایجاد بار متعادل تغییر شکلهای ثقلی کاهش مییابند.
4-6-سیکلهای اجرایی کوتاهتر و سرعت در عملیات اجرا
استفاده از مصالح با مقاومت بالاتر (استرند) باعث کاهش مصالح مصرفی، قالببندی سادهتر، حذف تعداد زیادی از عناصر قائم نظیر ستونها و حذف المانهای افقی نظیر تیرها و در نهایت کمتر شدن نیروی انسانی مورد نیاز جهت اجرای پروژه خواهد شد که انجام عملیات ساخت را در زمان کوتاهتری امکان پذیر میسازد. ضمن آنکه عملیات انجام عملیات کشش در استرندها را میتوان تا حصول درصدی از مقاومت بتن به صورت جزئی یا کلی انجام داد و از زمان درگیر بودن قالبها کاست. این موارد باعث خواهد شد تا سیکل اجرای هر طبقه 10 تا 20 درصد کاهش یابد که مطلوب نظر کارفرمایان و پیمانکاران میباشد.
4-7-کاهش هزینه های ساخت و بهره برداری
سازه های بتنی پیش تنیده به دلیل مزایای زیر ارزانتر هستند:
کاهش قابل ملاحظه در آرماتور و بتن مصرفی
کم شدن هزینههای سقفکاری و نازککاری، نما و تاسیسات
کاهش ارتفاع طبقات و امکان ایجاد طبقات بیشتر در ارتفاع مجاز و لفاف هرم طراحی
صرفه جویی قابل ملاحظه در زمان ساخت
افزایش طول عمر ساختمان و هزینههای زمان بهرهبرداری
کاهش ضخامت دال و در نتیجه کاهش وزن اسکلت و فونداسیون هزینه مصالح را به میزان قابل توجهی میدهد.
کاهش ارتفاع کل ساختمان منجر به صرفه جویی در مخارج نما و تاسیسات میشود.
دهانههای بزرگ باعث افزایش فضای مفید مسکونی، تجاری، اداری و نیز پارکینگ میشود.
کاهش مصالح اسکلت تاثیر مستقیم بر مقدار نیروی انسانی مورد نیاز کارگاه در نتیجه کاهش هزینههای اجرایی دارد.
سرعت بالای اجرا علاوه بر تاثیر گذاری بر مخارج حین ساخت مدت زمان رسیدن پروژه به بهرهبرداری را به حداقل میرساند.
با توجه به امکان حذف عملیاتهای اجرایی نازککاری شامل پلاستر و سفیدکاری در زمان و خرید مصالح و دستمزدها به مقدار قابل توجهی صرفه جویی خواهد شد.
4-8-مزایای سازهای
بدلیل استفاده از کابل با مقاومت بالای پیش تنیدگی و اعمال نیروی فشاری به بتن قبل از اعمال بارها به سازه، مزیتهای ذیل را در سازههای پیش تنیده خواهیم داشت:
دوام بسیار بالا، کنترل تغییر شکل و کنترل ترک، کاهش نیروی زلزله و مقاومت بیشتر در برابر زلزله، کاهش ارتعاش ناشی از بارهای ضربهای و دینامیکی، کاهش ضخامت دال ها یا تیرهای مصرفی، کاهش وزن مرده ساختمان و مصالح مصرفی، باربری بیشتر عضو نسبت به بتن مسلح معمولی
4-9-عملکرد بهتر در زلزله
سقفهای پس کشیده دارای ضخامت کمتری نسبت به دهانه هستند که باعث کاهش قابل توجه در وزن ساختمان میشود. (کاهش وزن دال باعث کمتر شدن وزن ستونها و اعضای باربر قائم و در نهایت فونداسیون میگردد). این کاهش وزن مرده سازه تاثیر قابل توجهی در مقدار نیروی زلزله خواهد داشت.
ضخامت کمتر سقف باعث کاهش ارتفاع ساختمان میشود که مستقیما بر مقدار نیروی زلزله تاثیر میگذارد.
به علت پیوستگی این سقفها و در نتیجه رفتار یکپارچه ساختمان، سقفهای بتنی پیش کشیده در توزیع نیروهای جانبی به دیوارهای برشی، به صورت دیافراگم افقی رفتار بهتری را از خود نشان میدهد.
دالهای پیشتنیده به عنوان سیستم مقاوم در برابر نیروهای زلزله وظیفه انتقال نیروهای برشی کف به اعضای قائم مقاوم در برابر زلزله مانند دیوارهای برشی و یا قابهای خمشی را به صورت دیافراگم به عهده دارد. تحت اثر نیروی جانبی در دالها تغییر شکل افقی درون صفحه ای به وجود می آید.
ساختمانهای پیشتنیده عموما رفتار خوبی در زلزله های مختلف از خود نشان دادهاند. بررسیهای به عمل آمده توسط موسسه پیش تنیدگی (PTI) بر روی ساختمانهای واقع در کالیفرنیا نشان داد که هیچگونه آسیبدیدگی مهمی بر سیستمها و اجزای پیشتنیده ساختمانها پس از وقوع زلزله وارد نشده و آسیبهای به وجود آمده ناشی از عواملی غیر از پیش تنیدگی بوده است. علاوه بر آن، بررسیهای به عمل آمده بر روی ساختمانهای واقع در کالیفرنیا که بتن پیشتنیده اولین گزینه برای ساختمانهای بتنی است، پس از زلزله لوما پرییتا در 17 اکتبر 1989 به بزرگی 1/7 ریشتر که صدها ساختمان پیش تنیده را لرزاند، حاکی از آن است که سقفهای پیشتنیده که با آیین نامههای فعلی طراحی و اجرا شدهاند، رفتار بسیار خوبی را در پاسخ به نیروهای زلزله از خود نشان دادهاند.
5-الزامات مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن در مورد سقف بتنی پیش تنیده پس کشیده
سیستم پیش تنیدگی از جمله سیستمهای سازهای مورد تایید مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن میباشد.
در صورت استفاده از این سیستم موارد زیر باید رعایت گردد:
نظر به اینکه سیستم سقف بتنی پیش تنیده پسکشیده عمدتاً بصورت دال تخت کاربرد دارد، لذا بر اساس توصیه بند 52-3-8-5 آیین نامه 2800 ایران، در زمان استفاده از سیستم دالهای تخت و ستون، ارتفاع ساختمان به 10 متر یا حداکثر 3 طبقه محدود می شود. در غیر اینصورت استفاده از دیوارهای برشی بتن آرمه الزامی خواهد بود.
استفاده از این سیستم با توجه به بند 1 فوق در کلیه پهنههای لرزهخیزی ایران بلامانع است.
ضوابط طراحی و اجرای سیستم سقف بتنی پیش تنیده پس کشیده باید آیین نامه ACI318 و آییننامه طرح و محاسبه قطعات بتن پیش تنیده موضوع نشریه شماره 250 سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور که بخش الحاقی آیین نامه بتن ایران ( آبا ) می باشد، انجام شود.
رعایت حداقل رده بتن مصرفی معادل C30 در این سیستم الزامی است.
مقاومت گسیختگی تضمین شده، انواع فولادهای پیش تنیدگی به شرح زیر باید بین 1200تا2200 نیوتن بر میلیمتر مربع باشد:
سیستم بدون پوشش تنش زدایی شده
رشته هفت سیم بدون پوشش تنش زدایی شده با رشته هایی از آن
میله فولادی پر مقاومت بدون پوشش
محافظت فولادهای پیشتنیدگی در برابر زنگزدگی بسیار حائز اهمیت بوده و باید کابلها توسط دوغاب سیمان که بعد کشیدن کابل ها به داخل غلافها تزریق میشود و یا مواد قیری یا گریس که روی آن میمالند از زنگ زدگی محافظت شوند.
برای رسیدن به یک طرح بهینه از لحاظ مقدار مصالح، وزن و هزینه، باید طراحی و اجرای دال به گونهای انجام شود که تنیدگی کامل حاصل گردد و بتوان از کل مقطع در فشار بهره جست.
کنترل نیروی کشش کابلها توسط جکهای کالیبره شده دقیق انجام شود.
اجرای این سیستم باید توسط تیم متخصص آموزش دیده انجام شود و در زمان اجرا نیازمند کنترل کیفیت دقیق میباشد.
تخریب این سیستم سقف به دلیل وجود میلگردهای پیش تنیده بسیار حساس بوده و باید با روشهای خاص توسط تیم فنی آموزش دیده صورت گیرد.
توجه به مسئله افت در اعضای پیشتنیده پسکشیده بسیار حائز اهمیت بوده و محاسبه و پیشبینی مقدار افت ناشی از موارد زیر باید دقیقا مورد توجه قرار گیرد:
افت نیروی پسکشیدگی به جهت اصطکاک بین کابل و غلاف، افت به جهت شلشدگی فولاد – کهولت کرنش (relaxation)، جمع شدگی بتن یا خزش creep))، انقباض با آب رفتگی بتن که به علت خروج آب از بتن به مرور زمان (shrinkage)، افت ناشی از تغییر شکل نسبی الاستیک بتن
استفاده از سیستم سقف دال تخت پیش تنیده پس کشیده، در دهانه های بلندتر از 7 متر توجیه اقتصادی دارد.
در استفاده از دالهای تخت پیشکشیده به لحاظ بزرگ بودن دهانه ها و وجود نیروهای ثقلی قابل ملاحظه، در نظر گرفتن تمهیدات لازم به منظور کنترل برش سوراخ کننده (punch) بسیار حائز اهمیت میباشد.
رعایت الزامات مبحث 19 مقررات ملی ساختمان، جهت صرفه جویی در مصرف انرژی الزامی است.
رعایت مبحث سوم مقررات ملی ساختمان در خصوص حفاظت ساختمانها در برابر حریق همچنین الزامات نشریه به شماره 444 مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن مربوط به مقاومت جدارهها در مقابل حریق با در نظر گرفتن تعداد طبقات، ابعاد ساختمان، کاربری و وظیفه عملکردی عنصر ساختمانی ضروری است.
صدابندی هوابرد و کوبهای سقف بین طبقات می بایست مطابق مبحث هجدهم مقررات ملی ساختمان تامین شود.
6-نرم افزارهای مورد استفاده در تحلیل و طراحی سازه پیش تنیده
این شرکت در طراحیهای پیشتنیده خود از نرم افزارهای زیر استفاده مینماید.
Adapt Builder: نرم افزاری بسیار قدرتمند و قدیمی از خانواده نرم افزارهای Adapt است که توسط دکتر بیژن اعلامی ایجاد و توسعه یافته است. این نرم افزار جهت تحلیل و طراحی سقفهای پیش تنیده کاربرد دارد و به کمک روشهای المان محدود به تحلیل سقف می پردازد. در نسخه های جدید این نرم افزار می توان کل سازه را نیز تحلیل و طراحی نمود. این نرم افزار جوایز متعدد بین المللی را دریافت نموده است. تصویر زیر روند طراحی سقف با این نرم افزار را نشان می دهد.






Adapt Pt: برای طراحی تیرهای پیش تنیده چند دهانه به کار می رود.
Adapt Abi: برای طراحی انواع پلهای پیش تنیده مانند تیرهای پیش تنیده پیش ساخته، پلهای معلق کابلی، پلهای صندوقه ای و …بر اساس آئین نامه های معتبر بین المللی کاربرد دارد.
Adapt Felt: جهت محاسبات افتهای دراز مدت، اصطکاک و تغییر طول کابلها در هنگام کشش (Elongation) در شرایط مختلف سازه کاربرد دارد. این نرم افزار مکمل نرم افزار Adapt builder میباشد.
Ram Concept:
این نرم از خانواده نرم افزارهای شرکت بنتلی می باشد
و برای تحلیل و طراحی دالها و فونداسیونهای بتن پیش تنیده و بتن مسلح معمولی
کاربرد دارد. روند کلی طراحی و قابلیتهای آن تقریبا همانند Adapt builder می باشد.
روشهای پس کشیدگی
روشهای پس کشیدگی بسته به نوع غلافها و نحوه اتصال به بتن به دو دسته طبقه بندی میشوند:
– روش نچسبیده (UNBONDED)
– روش چسبیده (BONDED)
در سیستم چسبیده این عملیات در محل کارگاه و بوسیله غلاف فلزی و دوغاب (گروت) تزریق شده به داخل غلاف صورت میگیرد. با این تفاوت که در غلاف فلزی چند رشته استرند جاسازی میشود.
برای طرح و اجرای دالهای پسکشیده میتوان از دو روش نچسبیده و چسبیده و یا ترکیب همزمان آنها بهره جست. هر یک از این روشها دارای خصوصیاتی میباشند که موارد استفاده از آنها را متفاوت میگرداند. به عنوان نمونه نکات ذیل ذکر میگردد:
در سیستم چسبیده ضخامت زیاد غلاف و همچنین قرار گرفتن استرندها پس از کشش در یک وجه غلاف باعث میشود تا مقدار خروج از مرکزیت کم و به تبع آن اثر پیشتنیدگی کاهش یافته و در نتیجه حجم مصالح مصرفی شامل ادوات پیشتنیدگی و بتن و آرماتور افزایش مییابد. به عنوان مثال اگر محاسبات ضخامت سقفی را با سیستم چسبیده 25 سانتیمتر نشان دهد، با سیستم غیرچسبیده این ضخامت به 23 سانتیمتر کاهش مییابد.
سیستم چسبیده به دلیل اتصال کابل به دال در تمام طول مسیر مقاومت سازهای بالاتری را تامین مینماید و حساسیت در خصوص عملکرد مناسب گیره ها و ادوات اتصال به حداقل میرسد.
در سیستم چسبیده یک گروه استرند از داخل یک غلاف فلزی عبور میکنند در صورتی که در روش نچسبیده استرندها به صورت جداگانه داخل غلاف های پلاستیکی عبور مینمایند. همین کیفیت باعث میشود استرندها در دال توزیع مناسبتری داشته باشند و دال نهایتا عملکرد مطلوبتری داشته باشد.
در سیستم چسبیده به دلیل شکل مقطع غلاف و اینرسی بالای آن در پلان حرکت غلافها به صورت منحنی در پلان به سختی امکان پذیر بوده و به همین جهت اجرای سازههایی با پلانهای دارای انحنا و یا آرایش نامنظم ستونها دشوار بوده و همچنین امکان عبور استراندها از پیرامون بازشوهایی که در مسیر استرندها قرار می گیرند از دست داده میشوند.
سیستم چسبیده با توجه به شکل غلافها و امکان استفاده از تعداد زیاد استرند در یک غلاف عموما برای تیرها با دهانه های بزرگ مناسب می باشند چرا که در این تیرها از دست رفتن خروج از مرکزیت با توجه به ارتفاع زیاد تیر از اهمیت کمتری برخوردار است.
در سیستم چسبیده عملیات قرار دادن استرند داخل غلاف و همچنین تزریق گروت در محل کارگاه انجام میشود، در صورتی که در سیستم نچسبیده کلیه عملیات فوق در کارخانه انجام شده لذا از کیفیت بالاتری برخوردار است.
در سیستم چسبیده به دلیل اینکه عملیات تزریق گروت در محل انجام میشود در صورت عدم نظارت دقیق امکان محبوس شدن هوا و آب در مسیر غلافها وجود دارد و در مواردی از خوردگی استرندها گزارش گردیده است. همچنین یخ زدن آب در داخل غلاف احتمال ترکیدن غلاف و تخریب بتن مجاور آن را بهمراه خواهد داشت.
در سیستم چسبیده عملیاتی همچون ساخت و نسب غلاف، عبور استرند از داخل غلاف، نصب آرماتورهای انفجاری، نصب هواکشها، جزئیات خاص در نواحی انتهایی، سوراخ کاری لبه قالب دال، سنگین بودن غلاف و گروه استرندها، عملیات ساخت و تزریق گروت، نیاز به بالابر و جرثقیل جهت حمل دستگاه تزریق از جمله پارامترهایی هستند که زمان اجرای عملیات پیش تنیدگی را بیشتر نموده و نیروی انسانی بیشتری را طلب میکنند.