نیاز به ایجاد دهانه های بزرگ در معماری سبب استفاده از میلگرد گردید تا ضعف بتن در کشش رفع گردد. دو عامل مقاومت پائین بتن های اولیه و ایجاد وادادگی (relaxation) در میلگردها و تراکم بالای آرماتور سبب عدم موفقیت این روش گردید. با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی، ساخت بتن با مقاومت های بالاتر و فولاد با وادادگی کم و مقاومت بسیار بالا سبب شد که پیش تنیدگی به عنوان ابزاری قدرتمند در ساخت دهانههای بلند به کار گرفته شود. در سال های اخیر با توجه به نیازهای معماری ساختمانها همچون ایجاد دهانههای بلند، ستون گذاری نامنظم، حذف آویز تیرها و … گزینه پیش تنیدگی وارد عرصه ساخت و ساز شد و در کنار زیبایی معماری، باعث کاهش هزینههای ساخت، سرعت اجرای بالا سازه و سهولت اجرای تاسیسات ساختمانی شده است. در کشور ما با توجه به امکانات موجود مناسب در صنعت ساختمان سازی میتوان از امتیازات این تکنولوژی بهرمند گردید. در اکثر کشورها این سیستم در ساختمانهای زیر به کار گرفته شده است:
ساختمانهای بلند مرتبه
ساختمان های اداری و مسکونی
هتلها، بیمارستانها
پارکینگ های طبقاتی
مراکز آموزشی و فرهنگی، آمفی تئاترها
مراکز درمانی و بهداشتی
مراکز تجاری
سالنها و انبارهای صنعتی
سالنهای ورزشی و استادیوم ها
کفهای صنعتی
ساختمانهای خاص همچون بناهای یادبود، پروژه های انبوه سازی، مخازن زمینی و هوایی آب و سوخت، فرودگاهها، پلها و مراکز هستهای، سیلوها
علاوه بر کاربردهای مختلف پیش تنیدگی در ساختمان و صنعت عمران، از مزایای آن جهت اجرای سازههای خاص و خدمات ویژه مهندسی استفاذه های فراوانی می شود که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره نمود:
مقاوم سازی های موجود (بخصوص در مناطق زلزله خیز)
مهار خاک (نیلینگ)
بالا بردن سازه های سنگین ((heavy-lifting
اجرای سازه های ویژه نظیر اسکله ها و …